Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland

  ALARMNUMMER 24 / 7 : 06-53315557

 

Gewonde honden en katten

 

Als we een melding krijgen van een gewonde hond of kat, gaan we eerst ter plaatse kijken wat de situatie is. Indien nodig verlenen we eerste hulp en brengen we het dier door naar de dichtstbijzijnde dierenarts. We kijken ook meteen of het dier gechipt is en nemen dan contact op met de eigenaar. Als de eigenaar bekend is, kan die met de dierenarts contact opnemen, in het geval er geen eigenaar bekend is word afhankelijk van de verwondingen bepaald of het dier naar het asiel kan voor verdere verzorging en in afwachting van een eigenaar, of dat het dier bij de dierenarts moet blijven. Onder het kopje gevonden dieren houden we een lijst bij welke dieren er zijn binnen gebracht

 

Gevonden Hond

 

Een hond hoort niet alleen op straat te lopen en u kunt ervan uit gaan dat als u geen eigenaar ziet in de buurt, dat deze zijn baas kwijt is of is weggelopen.

In dat geval kunt u ons bellen en we kunnen meteen kijken of het dier gechipt is en/of de eigenaar te achterhalen is. Is dit niet het geval, zullen wij de hond naar het asiel in Amstelveen brengen.

 

Overleden honden en katten

 

Als uw dier is overleden, dan kunt u ons bellen en wij kunnen rustig met u doornemen wat de mogelijkheden en wensen zijn. Als het dier gecremeerd moet worden nemen we met u de formulieren door en vullen deze samen met u in en zorgen voor het transport naar het crematorium. U kunt er ook voor kiezen om uw dier te begraven bij de dierenbegraafplaats in Zevenhoven, ook dat kunnen wij voor u verzorgen.

 

Overleden dieren waar de eigenaar niet van bekend is, bewaren we in de koeling voor een periode van 14 dagen. De eventuele eigenaar heeft 14 dagen de tijd om zich te melden. Meld de eigenaar zich niet zal het dier aangeboden worden voor destructie. Onder het kopje gevonden dieren houden we een lijst bij welke dieren er zijn binnen gebracht.

 

Zwerfkatten

 

Heeft u in de buurt een kat lopen waarvan u denkt dat het een zwerfkat is? Dan kunt u het beste contact opnemen met de dierenbescherming Noord-Holland

Zuid (zie belangrijke adressen). De dierenbescherming geeft u dan een bandje die u gedurende 2 weken om de nek van de kat kan doen, waarop staat dat de eigenaar zich moet melden bij de dierenbescherming. Heeft de eigenaar zich na 2 weken nog niet gemeld, mogen wij de kat in overleg met de dierenbescherming naar het asiel brengen, dit vanwege dat er veel katten in het verleden naar het asiel zijn gebracht en daar gewoon een eigenaar van was.

Geeft u in ieder geval het dier geen eten en laat hem niet binnen. Mocht het dier gewond zijn, ernstig vermagerd of ernstig verzwakt, dan kunt u natuurlijk ons bellen. Jonge poesjes en kleine kittens horen natuurlijk niet zo op straat, in dat geval mag u ons natuurlijk bellen om te overleggen.